Monday, December 31, 2012

Hooray akhirnya impian jadi kenyataan

Assalamualaikum w.b.t

Apa yang jadi kenyataan tu?Tajuk gimik je lebih tu,beselah drama swastakan.. Kisahnya macam ni pada suatu hari(1bulan yang lepas) semasa sedang sibuk berjalan-jalan di google terjumpelah seseuatu yang sangat menarik kalbu.

Apa yang menarik kalbu tu?
Dan bermulalah dua sahabat mencari-cari di sekitar google dan jumpe apa yang di cari,dan si kawan meminta pertolongan mak ciknya untuk mendapatkan hajat yang di ingini. Selama sebulan keterujaan yang melamapau semakin berkurangan dek kerana hajatnya belum tercapai.

Alkisahnya pada rabu yang lepas 27/12/2012 mendapat berita yang apa yang di hajati itu sudah pun sampai di Malaysia(apa tu?) dan awal-awal pagi tadi baru dapat dekat tangan sendiri.huhuhu.

ok lah malas merapu apa yang dicerita tu sebenar-benarnya adalah seperti berikut:
Ini adalah sejenis tablet.
Abaikan benda pink tu ye.
Apa benda ni ye?kotak ye mana isinya?

ok lah ni isi dalam kotak tu,apa je tu?Ada pen,wayer USB ,cd dan nips

Sebenarnya ni adalah sejenis graphic tablet ye.

tengok tepi siap ada shortcut button lagi k..
Jenama HUION.

Butang shortcut.
Hasil pertama menggunakan tablet.buruk..ngek2...
Alhamdulilah setakat pakai ni semua ok lah cuma kekok dengan tak tau function sangat lagi..harga tablet ni pun dalam 100 lebih je tak mampu nak beli bamboo woo...Ok lah tu je.SELAMAT TAHUN BARU 2013.

12 comments:

cci said...

ok la tu.. janji ade.. tul x.. x kira ape jenis brand.. ^_^

Nizam Erul said...

uhhuuk :') nak beli jgak :3

Nurul Aini said...

waa,,okay lah ni..macam best. Mula-mula pakai memang tak reti nak lukis, sebab rasa kekok..hehe..mula-mula bengang juga sebab tak reti..rasa nak campak je.

Nur Aliya Balqis said...

sebelum ni pernh lah pakai bamboonya..yg ni lagi ok rasanya sebb ada butg shortcut..huhu..

Nurul Aini said...

@Nur Aliya Balqis Saiznya sama dengan bamboo pen tu ke? hehe..rasa teringin nak beli jenis ni beli dekat mana ye?

Nur Aliya Balqis said...

yg ni besar dari bamboo yg bese tu..ni onlinenya..dari china..1bulan nak ke dapt benda ni

kiru magu said...

wahh,lg besar dari tablet akak :D
best le tuuu XD

timm_bill said...

wah..tablet pulak..like3..

Cik Jari Manis said...

wah..bet je tgok...nasib tgn ni tak berapa pandai nak melukis..huhu :)

Nur Aliya Balqis said...

@Cik Jari Manis
samalah dlu xreti gak lukis2 ni,lukis org lidi je pndai..Tapi sebb minat lukis2 gak biar buruk..:-)

 
Template Edited by Alya Balqis Studio All Right Reserved © 25/12/2013